-
Manifestacija “Noć tvrđava”, 29. – 30. 04. 2022.

Manifestacija “Noć tvrđava”, 29. – 30. 04. 2022.

Gradski muzej Omiš sudionik je prve regionalne kulturne manifestacije “Noć tvrđava”, koja se održava 29. i 30. travnja 2022. Riječ je o projektu FORTITUDE čiji su organizatori: Tvrđava kulture Šibenik, Grad Banja Luka, Grad Karlovac i Opština Bar. https://nightoffortresses.org/hr/

Suorganizatori našega programa “Omiški kaštel kroz vjekove” su Turistička zajednica Grada Omiša i Osnovna glazbena škola “Lovro pl. Matačić”.

 U Gradskom muzeju Omiš provoditi će se edukativne radionice izrade maketa omiškog kaštela odnosno kule Mirabele. Sudionici radionica upoznati će se s karakterističnim pojmovima graditeljstva utvrda, tipovima oružja, odjeće i drugih aspekata svakodnevnog života srednjovjekovnih stanovnika kaštela. Radionice se održavaju 28. i 29. travnja za sudionike OŠ “Josip Pupačić”. Broj termina je ograničen pa se i ostali zainteresirani mogu javiti za sudjelovanje na info: gradskimuzejomis@gmail.com i tel.021 861 847 u radnom vremenu 8.00 do 16.00.

U suradnji s TZ Grada Omiša biti će osigurano upoznavanje povijesnog konteksta omiškog kaštela stručnim vodstvom vodiča kroz kaštel i kulu Mirabelu.

Program će biti popraćen glazbenim notama polaznika Osnovne glazbene škole “Lovro pl. Matačić” iz Omiša.

Veselimo se suradnjama!

 

.

Podaci o događaju: